Onsala BK

Referat: Mossens BK - Onsala BK

I årets femte träningsmatch ställdes vi mot seriekollegorna i Onsala BK, en på förhand tuff match då OBK tillhör det övre skiktet bland Göteborg- och Hallands F15-lag.
Förutsättningarna kunde inte bli bättre, sol och närmare 10 grader, mycket publik på Guldheden Södra och i pricip hela truppen tillgänglig, det var bara Elin som saknades idag.

Publiken bjöds på en riktig bra match där 1:a perioden nog var en av de bättre vi spelat på försäsongen.
Vi visade framförallt en bra vilja, fint positionsspel och mycket löpning utan boll. Det skapade passningsytor som resulterade i 4-5 riktigt kvalificerade chanser.
OBK får nog tacka sin vassa målvakt för att 1:a perioden slutade 0-0, med lite mer kyla i de avgörande lägena hade vi nog haft en leding med 2-3 bollar.

I andra perioden gjorde vi lite justeringar, 5 nya spelare in.
Vi höll upp spelet bra men lyckades åka på ett surt baklängesmål ganska tidigt i perioden, ett typiskt kontringsmål där vi tillät ett inlägg från vänster, efter målvaktsretur kunde de vitblåa peta in bollen i öppet mål.

Oturen grinade oss än mer i ansiktet när bortalaget även lyckades trycka in 2-0, ett bolltapp 20 meter upp i banan resulterade i ett hårt skott i nättaket, inte helt olikt Kållereds mål för en vecka sedan.
MBK skapade också chanser men vi tappade lite grann i initiativ och lät Onsala komma in i matchen.

I tredje perioden gjorde vi ytterligare lite justeringar och gick nu ”all in” för att vända på steken.
Redan i första minuten blev vi tilldelade en straff efter att Hedda gjorts ned i straffområdet. Cicci var säkerheten själv och bombade upp bollen i målvaktens vänstra kryss. 1-2.
Tjejerna trummade på och de dröjde inte länge förrän kvitteringen kom, ett riktigt klassmål. Alice, eller var det Ida(?) kom farande på kortsidan och gjorde ett perfekt snett inåt bakåtpass till Hedda som enkelt rullade in 2-2.
MBK gick nu för vinst. När alla väntade på det logiska ledningsmålet blev vi dock smärtsamt påminda om vikten att spela säkert och kyligt i backlinjen, vi lyckade slå en inte så genomtänkt passning in i mitten där en Onsalaanfallare kom rättvänd och enkelt kunde prickskjuta i 2-3, surt.
Tjejerna visade dock moral och vägrade ge upp. På en högerhörna från Fanny vågade Ida sticka fram skallen och nicka in kvitteringen, otagbart i målvaktens högra hörn. Snyggt.

I slutet av perioden kom också det rättvisa 4-3 målen, en nickskarv av Hedda friställde Sara A på vänsterkanten som med en osannolik hästspark från "omöjligt läge" långt ned i Onsalas straffområde, lobbsköt bollen i det bortre krysset, att det var med vänsterdojjan gör inte den prestationen sämre, jösses alltså.

Summa summarum: En riktig kul match mot kvalificerat motstånd där MBK spelade ut hela sitt register.
Låt gå att Onsala är i uppstarten av sin säsong, vi gör en riktigt bra match spelmässigt och att vi också får resultatet med oss känns ju extra skönt.
Den här matchen vanns p.g.a. att vi vågade pressa upp laget och utmana i närkamperna.
Mot Landvetter i tisdags hamnade vi alldeles för djup ned på egen planhalva men till dagens match hade vi lärt oss läxan och var betydligt mer på tå, det var det som skiljde.

Bra jobbat alla tjejer!

Bitarna börjar nu falla på plats och det känns som vi är väl förberedda inför en spännande tävlingssäsong.

PS. Samtliga mål lyckdes faktiskt förevigas och finns nu upplagda under videoklipp, tack Ulrika, du vet verkligen när det vankas målchans :) DS.